Västerbotten cheesecake

Serverar: 10 portioner

Tid: 5 timmar

God dessert, påminner om fryst cheesecake, fast med mild ostsmak.

Ingredienser

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk flytande honung
  • 3 ägg
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 20 pepparkakor
  • Instruktioner

    1. Dela på äggen. Häll äggvitorna i en skål. Tillsätt socker och vaniljsocker i gulorna, vispa fluffigt.
    2. Vispa grädden till skum i en skål. Blanda försiktigt ner Philadelphiaost och Västerbottenost.
    3. Vispa vitorna hårt.
    4. Rör ihop med äggulesmeten. Vänd försiktigt ihop allt till en smet. Krossa pepparkakorna, lägg hälften i en form med lös kant.
    5. Häll i smeten. Strö på resten av kakorna. Fys 4-5 timmar. Servera med bär/frukt, eller vad man vill.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben