Västergyllen äppelkaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Saftig äppelkaka som går hem hos alla.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 msk maizena
  • 3-4 syrliga äpplen, skalade och rivna
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop vetemjöl, smör, socker och kallt vatten till en deg (enklast i matberedare). Tryck ut degen i pajform. Nagga botten. Tryck fast en bit aluminiumfolie inuti formen, så att degen täcks, detta för att hålla kanterna på plats under gräddning. Sätt in kakbotten i 225 grader i ca 15 minuter.
    2. Gör fyllningen under tiden. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i sänder, maizena och sist de skalade och rivna äpplena.
    3. Ta ut kakan ur ugnen och bred över äppelsmeten. Sätt in kakan i ugnen igen, nu i 175 grader och grädda i ca 25 minuter. Kakan ska vara lite fuktig i mitten.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben