Valnötsbrownie - Raw food

Serverar: 10 portioner

Härlig kaka med mandel och kanel. Sötman kommer från vanilj och dadlar. Glutenfri och du behöver ingen ugn för att göra dem.

Ingredienser

  • 4½ dl valnötter
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 dl raw kakao (finns bl a i webbutiker)
  • 1 tsk mald kanel
  • 15-20 dadlar, färska och urkärnade
  • 1½ dl sötmandel, grovhackad
  • Garnering
  • Mald kanel
  • Instruktioner

    1. Klä en långpanna, ca 24x10 cm, med bakplåtspapper.
    2. Mixa valnötterna i en matberedare till ett grovt mjöl. Tillsätt vaniljpulver, kakao, kanel och dadlar. Stäng av maskinen och kolla så att degen håller ihop när du rullar en boll av den. Är den för smulig tillsätter du ytterligare några dadlar. När du är nöjd tillsätter du de grovt hackade mandlarna och rör ihop till en massa för hand.
    3. Pressa ner blandningen i formen och låt den stelna i kylen i ca 1 timme. Skär i rutor.7 Sikta över kanel innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben