Valnötsbullar

Serverar: 28 portioner

Wow!

Ingredienser

  • 5 dl lättmjölk
  • ½ dl flytande margarin
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 3/4 dl lättströ (hermesetas eller suketter strö-)
  • ½ tsk salt
  • 2 dl kesella
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 9–10 dl vetemjöl + 1 dl till utbakningen
  • Fyllning
  • 1–1 1/4 dl valnötter (hackade)
  • 1 dl råsocker strö- eller lättströ
  • 1 dl flytande fett
  • Pensling
  • Ägg (uppvispat)
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250°
    2. Värm mjölken och fettet till 37°. Smula jästen och rör ut med degspadet.
    3. Tillsätt övriga ingredienser och låt jäsa ca 30 minuter i bunken. Blanda under tiden samman fyllningen.
    4. Arbeta ihop degen, använd resten av mjölet, och baka ut den i fyra omgångar på bordet.
    5. Kavla ut till rektangulära plattor och bred på fyllningen. Vik ihop resp platta och sporra remsor. Sno remsorna till bullar och lägg på en plåt. Låt jäsa ca 30 minuter.
    6. Pensla och grädda till lagom färg mitt i ugnen, ca 12 minuter. Bullarna kan frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben