Smula jästen i en bunke. Smält margarinet, tillsätt mjölken, värm till ca 37° C.
Lös jästen i lite av degspadet, tillsätt resten med salt och sirap.
Tillsätt ca hälften av mjölet, arbeta i mer efter hand till en smidig men lös deg. låt jäsa övertäckt ca 30-40 min.
Rör smör vaniljsocker, socker vit och pösigt till fyllningen. Mjöla bakbordet , ta ut degen och kavla ut till en platta ca 35*65 cm. Lyft degen då och då medan du kavlar och mjöla om det behövs Bred på smörfyllningen och strö över valnötter.
Rulla ihop och skär till ca 2 cm breda bullar. Lägg dem i pappersformar eller på plåten.
Låt jäsa övertäckta på plåt tills degen reser sig igen efter lätt tryck.
Pensla med ägg, strö över pärlsocker, valnötter.
Grädda mitt i ugnen i 250° C ca 5-7 min.