Valnötsbullar - Darázsfészek

Ungersk valnötsbullar.

Ingredienser

  • ca 8 dl vetemjöl
  • 50 g margarin
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 3/4 dl vit sirap
  • 25 g jäst
  • 2 msk riven citronskal
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 3/4 dl socker
  • 2 dl rivna valnötter
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 ägg till pensling
  • Pärlsocker eller grovhackad valnötter
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet, tillsätt mjölken, värm till ca 37° C.
    2. Lös jästen i lite av degspadet, tillsätt resten med salt och sirap.
    3. Tillsätt ca hälften av mjölet, arbeta i mer efter hand till en smidig men lös deg. låt jäsa övertäckt ca 30-40 min.
    4. Rör smör vaniljsocker, socker vit och pösigt till fyllningen. Mjöla bakbordet , ta ut degen och kavla ut till en platta ca 35*65 cm. Lyft degen då och då medan du kavlar och mjöla om det behövs Bred på smörfyllningen och strö över valnötter.
    5. Rulla ihop och skär till ca 2 cm breda bullar. Lägg dem i pappersformar eller på plåten. Låt jäsa övertäckta på plåt tills degen reser sig igen efter lätt tryck.
    6. Pensla med ägg, strö över pärlsocker, valnötter. Grädda mitt i ugnen i 250° C ca 5-7 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben