Apelsin- och valnötsbullar

Serverar: 12 portioner

Underbart goda bröd med smak av apelsin och knapriga nötter. Glutenfria och laktosfria.

Ingredienser

  • 4 dl apelsinjuice
  • ½ apelsin, skalet
  • ½ dl rapsolja
  • 50 g jäst
  • 1 paket fin mix, Semper 500 g
  • 50 g valnötter, hackade
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 2 msk hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Värm apelsinjuicen till 37 grader. Häll juice, apelsinskal och rapsolja i en matberedare. Smula ner jästen och lös upp den. Tillsätt mjölmixen, men spara ca ½ dl till utbakning. Låt matberedaren arbeta samman degen.
    2. Stjälp upp på bakbord. Arbeta in 2 msk hackade valnötter i degen. Dela degen i 12 bitar och forma till bullar. Lägg bullarna med lite jäsutrymme i en smord form eller på plåt med bakplåtspapper i ett fint mönster. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Pensla med uppvispat ägg och strö över 2 msk hackade valnötter. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben