Valnötsglass

Serverar: 6 portioner

Lyxigt syndigt god valnötsglass! Jag har tillsatt valnötterna hela men vill man hacka dem gör man det, det är en smaksak.

Ingredienser

  • 1 ½ dl strösocker + 2 msk
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 80 g valnötter
  • ½ dl florsocker
  • 2 msk smör
  • 1 dubbeldajm
  • 80 g ljus blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt valnötterna hela och blanda ner florsockret lite i taget. Tillsätt två msk strösocker och var noga med att nötterna inte bränns men att sockret samtidigt smälter. Sprid ut på ett bakplåtspapper och låt svalna.
    2. Vispa äggulorna och strösockret med elvisp. Vispa grädden hårt och rör ner det i sockret och äggulorna. Hacka dajmen och blockchoklad och tillsätt. Tillsätt även valnötterna. Häll i en stor burk med lock och frys. Servera tidigast 4 timmar senare. Ta fram den lite tidigare innan du serverar den så den är lätt att skopa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    snyggast 7 mars 2010

    SJukt god, det är den godaste glassen jag ätit någonsin, ( du får ändra på florsocker och skriva hur mycket det skulle va, nu vet jag ju att det var ½ dl men inte alla andra)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben