Kokosplättar med valnötsglass

Serverar: 4 portioner

En lättgjord men suveränt god efterrätt. Riktigt söt är den också. Försök hitta just valnötsglass det blir mycket godare än vaniljglass, särskilt tillsammans med lönnsirapen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 tsk smör + smör till stekning
  • Riven kokos till gratinering
  • 1/2 liter valnötsglass
  • 2-3 dl lönnsirap
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 250° (endast övervärme).
    2. Plättsmet: Vispa ihop mjölet med cirka hälften av mjölken till en slät smet. Smält smöret och vispa ner det och saltet. Tillsätt äggen, ett i taget, och resten av mjölken under vispning.
    3. Låt lite smör få färg i plättlaggen. Klicka ut smeten och stek plättarna. Lägg upp plättarna i eldfast form och strö ett tunt lager riven kokos över.
    4. Gratinera i ugnen tills kokosen fått färg. Servera med lönnsirap och valnötsglass.

    Liknande recept

    2.4
    20 min
    1-2
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben