Kokosplättar med valnötsglass
En lättgjord men suveränt god efterrätt.
Riktigt söt är den också. Försök hitta just valnötsglass det blir mycket godare än vaniljglass, särskilt tillsammans med lönnsirapen.
Ingredienser
2 ägg
2 1/2 dl mjölk
1 1/4 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk smör + smör till stekning
Riven kokos till gratinering
1/2 liter valnötsglass
2-3 dl lönnsirap
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 250° (endast övervärme).
- Plättsmet:
Vispa ihop mjölet med cirka hälften av mjölken till en slät smet. Smält smöret och vispa ner det och saltet.
Tillsätt äggen, ett i taget, och resten av mjölken under vispning.
- Låt lite smör få färg i plättlaggen.
Klicka ut smeten och stek plättarna.
Lägg upp plättarna i eldfast form och strö ett tunt lager riven kokos över.
- Gratinera i ugnen tills kokosen fått färg.
Servera med lönnsirap och valnötsglass.
Liknande recept
Kommentarer (0)