Kokosplättar med honungsyoghurt

Serverar: 12 portioner

En lite festligare plätt..... Överbliven kokos kan man förvara i frysen. Om kokosflingorna känns torra så kan du lägga dom i blöt i mjölken innan du blandar ner dom i plättsmeten.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 5 msk kokosflingor
  • Tillbehör
  • 2 dl honungsyoghurt
  • Färsk frukt, ex kiwi och nektariner
  • Florsocker
  • Extra kokos
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl och salt i en bunke, tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, kokos och det avsvalnade smöret.
    2. Låt smeten stå och svälla en stund. Grädda plättarna vackert gyllenbruna på bägge sidor.
    3. Servera direkt med en klick kall honungsyoghurt och färsk frukt. Pudra gärna florsocker över alltsammans.
    4. En nypa kokosflingor förhöjer kokos smaken och ser gott ut.

    Liknande recept

    2.4
    20 min
    1-2
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben