En lite festligare plätt.....
Överbliven kokos kan man förvara i frysen. Om kokosflingorna känns torra så kan du lägga dom i blöt i mjölken innan du blandar ner dom i plättsmeten.
Ingredienser
2 msk smör
1 dl vetemjöl
1 krm salt
2 dl mjölk
2 ägg
5 msk kokosflingor
Tillbehör
2 dl honungsyoghurt
Färsk frukt, ex kiwi och nektariner
Florsocker
Extra kokos
Instruktioner
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl och salt i en bunke, tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, kokos och det avsvalnade smöret.
Låt smeten stå och svälla en stund. Grädda plättarna vackert gyllenbruna på bägge sidor.
Servera direkt med en klick kall honungsyoghurt och färsk frukt. Pudra gärna florsocker över alltsammans.
En nypa kokosflingor förhöjer kokos smaken och ser gott ut.