Rosmarinrostade rotfrukter med skinka och honungsyoghurt

Serverar: 4 portioner

Rostade rotfrukter har strykande åtgång och på hösten blandas gärna i äpplen också.

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 2 äpplen
  • 1 msk olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt, helst flingsalt
  • 1 msk färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk honung
  • ½ tsk salt
  • Till servering
  • Tunna skivor rökt skinka, gärna örtkryddade
  • Färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala potatis och rotfrukter och skär dem i bitar. Blanda olja, vitlök, salt och rosmarin i långpanna.
    3. Stek först potatis och morötter i mitten av ugnen ca 15 minuter. Lägg i palsternackan och stek ytterligare 10 minuter.
    4. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i långpannan och stek allt i ytterligare 10 minuter.
    5. Smaksätt yoghurten med honung och salt.
    6. Servera rotfrukterna med skinka och sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben