Limemarinerad frukt med kanel och honungsyoghurt

Serverar: 4 portioner

Köp frukt och bär eller plocka själv om det är säsong. Välj det du tycker om och anpassa efter säsong

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 kg melon, valfri sort
  • 100 g vindruvor
  • Limelag
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 st lime
  • Kanel- och honungsyoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk flytande honung
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna, kärna ur och tärna melonen. Skölj druvor och blanda allt försiktigt.
    2. Koka ihop socker och vatten några minuter tills det blir simmigt. Tvätta limen och riv skalet och pressa ur saften. Blanda den med lagen och låt den svalna. Häll över salladen och låt den marinera i kyl i 30 minuter.
    3. Portionera upp salladen i skålar eller glas.
    4. Rör ihop yoghurt, honung och kanel och toppa med det.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben