Fläskkarré med ingefärsrubb och honungsyoghurt

Serverar: 4 portioner

En rätt där smaklökarna får lite av varje. Sött, syrligt och salt. Serveras med en potatissallad.

Ingredienser

  • Finrivet skal från 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • 600 g benfri fläskkarré i skivor
  • 600 g färskpotatis
  • 3 salladslökar
  • 1 knippe rädisor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 kruka koriander
  • Honungsyoghurt
  • 2 dl matyoghurt, 10%
  • 3 msk flytande honung
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda citronskal, finhackade vitlöksklyftor, ingefära, paprikapulver och salt. Gnid in fläskkarré skivorna med blandningen. Låt stå medan resten förbereds,
    2. Skrubba och koka potatisen mjuk, ca 15 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och låt ånga av. Strimla salladslökarna. Dela rädisorna. Rör ihop olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar. Blanda vinägretten med den ljumma potatisen. Vänd ner salladslök, rädisor och blad från koriander.
    3. Rör ihop matyoghurt, flytande honung och limejuice. Krydda med salt och peppar.
    4. Grilla eller stek köttet 3-5 mintuer per sida. Servera med potatissallad och en klick honungsyoghurt.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben