Valnötsmaränger med choklad

Serverar: 18 portioner

Torra på utsidan och lite sega inuti. De här härliga frestelserna har dessutom söta inslag av polka och choklad.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2½ dl socker
  • 1 dl hackade valnötter
  • 4 droppar pepparmyntsolja
  • Några droppar röd karamellfärg
  • 1 dl hackad mörk choklad av god kvalitet
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Ta fram en bunke och en kastrull. Bunken ska vara så stor att den knappt når ner till botten på kastrullen, samtidigt som den sluter åt runt kanten. Häll så mycket vatten i kastrullen att det går en bit upp på bunken då du ställer i den. Koka upp vattnet utan bunken inuti.
    3. Mät upp äggvitorna i bunken och tillsätt sockret. Sänk värmen på plattan och ställ bunken i det sjudande vattnet. Vispa på låg hastighet tills massan håller ca 60 grader. Vispa därefter på hög hastighet ca 5 minuter tills massan är styv och börjar toppa sig.
    4. Lyft upp bunken ur vattenbadet. Vänd varsamt ner de hackade nötterna och pepparmyntsoljan. Droppa ner några droppar röd karamellfärg och den hackade chokladen. Rör med några stora tag så att chokladen inte smälter alltför mycket och så att färgen fördelar sig i strimmor.
    5. Skeda upp smeten till toppar på plåt med bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 45 minuter, eller tills de känns torra på ytan och släpper från papperet.
    6. Låt gärna marängerna eftergräddas medan ugnsvärmen sjunker i den avstängda ugnen. Ha luckan på glänt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben