Denna cheesecake är annorlunda jämnfört med den klassiska cheesecaken som har en digestivebotten med en fyllning utav grädde och creme fraich som ska frysas i minst åtta timmar. Detta recepet är för dem som älskar cheesecake men inte orkar vänta i alla dessa timmar.
Denna cheesecake ska in i ugnen! Cheesecakens botten går jättefort att göra, medan den är inne i ugnen en stund så görs fyllningen. Man tar ut botten från ugnen och kan direkt hälla i fyllningen, och så in i ugnen igen. Så enkelt är det! 1 eller 8 timmars cheesecake, vilken väljer du?
Ingredienser
Botten
0,8 dl socker
113 g smör, rumstemperatur
3,6 dl mjöl
En nypa salt
Fyllning
1,2 dl socker
1,2 dl grädde
400 g (2 paket) philadelphia
3 stora ägg, rumstemperatur
1/2 vaniljstång (eller 2 tsk vaniljextrakt)
1 msk mjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Smörj valfri plåt lätt med smör, margarin eller olja.
- Bottnen:
Börja med att vispa ihop smör och socker i en stor skål tills det blir slät och fluffigt. Tillsätt mjöl och salt och vispa tills allt är väl blandat och smuligt.
Tryck ut degen jämnt på plåten och stoppa in i ugnen i 15-17 minuter
- Fyllning:
Vispa socker, grädde och philadelphia i en skål tills det blir slät. Tillsätt ett ägg i taget.
Skrapa ur innehållet utav 1/2 vaniljstång och rör ned i smeten (eller vaniljextrakt). tillsätt därefter mjöl och vispa tills allt är väl blandat.
Häll över fyllningen på den varma botten (om den är klar) och stoppa sedan in plåten i ugnen igen i 23-26 minuter, tills fyllningen är stadig.
- Låt cheeshcaken svalna helt innan den skärs i bitar, eller stoppa in den i kylskåpet
tills den ska serveras. Dekorera med gärna med bär och servera förslagsvis med vaniljglass, annars är den otroligt god utan med!
Liknande recept
Kommentarer (0)