Vanilj Cheesecake

Denna cheesecake är annorlunda jämnfört med den klassiska cheesecaken som har en digestivebotten med en fyllning utav grädde och creme fraich som ska frysas i minst åtta timmar. Detta recepet är för dem som älskar cheesecake men inte orkar vänta i alla dessa timmar. Denna cheesecake ska in i ugnen! Cheesecakens botten går jättefort att göra, medan den är inne i ugnen en stund så görs fyllningen. Man tar ut botten från ugnen och kan direkt hälla i fyllningen, och så in i ugnen igen. Så enkelt är det! 1 eller 8 timmars cheesecake, vilken väljer du?

Ingredienser

  • Botten
  • 0,8 dl socker
  • 113 g smör, rumstemperatur
  • 3,6 dl mjöl
  • En nypa salt
  • Fyllning
  • 1,2 dl socker
  • 1,2 dl grädde
  • 400 g (2 paket) philadelphia
  • 3 stora ägg, rumstemperatur
  • 1/2 vaniljstång (eller 2 tsk vaniljextrakt)
  • 1 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj valfri plåt lätt med smör, margarin eller olja.
    2. Bottnen: Börja med att vispa ihop smör och socker i en stor skål tills det blir slät och fluffigt. Tillsätt mjöl och salt och vispa tills allt är väl blandat och smuligt. Tryck ut degen jämnt på plåten och stoppa in i ugnen i 15-17 minuter
    3. Fyllning: Vispa socker, grädde och philadelphia i en skål tills det blir slät. Tillsätt ett ägg i taget. Skrapa ur innehållet utav 1/2 vaniljstång och rör ned i smeten (eller vaniljextrakt). tillsätt därefter mjöl och vispa tills allt är väl blandat. Häll över fyllningen på den varma botten (om den är klar) och stoppa sedan in plåten i ugnen igen i 23-26 minuter, tills fyllningen är stadig.
    4. Låt cheeshcaken svalna helt innan den skärs i bitar, eller stoppa in den i kylskåpet tills den ska serveras. Dekorera med gärna med bär och servera förslagsvis med vaniljglass, annars är den otroligt god utan med!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben