Vardagsräddare: Bolognesegratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Om du gillar lasagne kommer du älska den här pastagratängen, som innehåller ungefär samma smaker men är mycket enklare och snabbare att göra. En riktigt snabb och billig vardagsräddare hemma hos mig!

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk socker
  • 1 msk pizzakryddor eller andra blandade örtkryddor (t.ex. oregano, mejram, basilika, timjan)
  • 1 burk (ca 700 ml) passata med lök och vitlök (hittar du inte det i affären går det lika bra med samma volym krossade tomater och/eller tacosås, smaksatt med vitlök och kryddad efter smak)
  • 350 g pasta (jag brukar ta penne, men det spelar ingen roll)
  • 2 dl crème fraiche
  • 25 g riven parmesanost - eller vanlig, lite starkare ost
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen i en stor stekpanna. Tillsätt vitlöken, sockret och örtkryddorna och stek i en minut till. Häll över passatan/tomatsåsen, salta och peppra lätt och låt såsen småkoka medan du kokar pastan.
    2. Rör ihop parmesanost och crème fraiche. Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut hälften av såsen i en ugnssäker form. Blanda resten av såsen med pastan och häll över i formen. Ringla över parmesankrämen och låt stå i ugnen tills den börjat bli gyllenbrun och gratängen fräser.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben