Krämig sötpotatiscurry

Serverar: 4 portioner

Krämigt, varmt och gott! Gjord på en handfull prisvänliga ingredienser är detta en perfekt vardagsräddare.

Ingredienser

  • 3 dl ris, gärna basmati
  • 700 g sötpotatis
  • 2 schalottenlökar, strimlade
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 2 dl vatten
  • 70 g babyspenat
  • Servering
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, i klyftor
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm kuber. Värm olja i en kastrull och fräs lök och potatis i currypastan någon minut. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka 10-15 minuter. Smaka av med salt.
    3. Vänd ner spenaten och servera med ris, jordnötter, koriander och lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben