Fläskkarrégryta med mos av potatis och rosenkål

Serverar: 4 portioner

Vardagsräddarna är de rätter som man jublar när man kommer på. Detta är definitivt en sådan. Rosenkålen kan bytas ut på annan kål.

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré utan ben, hel bit
  • 400 g rotselleri
  • 1 gul lök, stor
  • Rapsolja
  • 16 aprikoser, torkade
  • 10 färska salviablad
  • 3 dl torrt vitt vin eller citronsaft och vatten
  • Salt
  • Vitpeppar, nymalen
  • Mos
  • 500 g potatis, mjölig sort, skalad vikt
  • 300 g rosenkål (ansad vikt)
  • 50 g smör
  • ½ citron, saft och rivet skal
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär karré och skalad rotselleri i kuber med 3-4 cm sida. Skala och skär löken i 10 klyftor.
    3. Hetta upp en gryta, bryn kött, lök och selleri i lite olja. Tillsätt aprikoser salvia och vin. Salta och peppra. Sätt in grytan utan lock i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Smaka av sältan, sätt lock på och håll varmt.
    4. Koka potatis och rosenkålen tillsammans i lättsaltat vatten. När de är mjuka hälls vattnet av. Mosa grovt och tillsätt smöret, citronsaften och det rivna skalet. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben