Varm apelsindoftande choklad

Serverar: 4-6 portioner

God chokladdryck med apelsin, råsocker, ingefära och en klick vispgrädde på toppen.

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 2½ msk kakaopulver
  • 2½ msk råsocker
  • 2 krm ingefära
  • 1½ dl vispgrädde
  • Saft och finrivet skal av 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölken.
    2. Lös upp kakaon med socker och lite varm mjölk, blanda ner i den sjudande mjölken. Smaksätt med ingefära.
    3. Vispa grädden lätt och blanda i saft och rivet skal av apelsinen.
    4. Häll upp chokladen i värmetåliga glas eller koppar. Toppa med den lättvispade grädden och garnera gärna med lite apelsinskal.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    1
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben