Varm choklad från Karibien

Serverar: 2 portioner

Traditionell dryck från Karibien introducerad i England av Sir Hans Sloane efter en resa till Jamaica.

Ingredienser

  • 125g riven mörk choklad eller 2 msk kakaopulver
  • ½ liter gammaldags mjölk
  • 2 msk muscovadosocker
  • ½ äggula
  • ½ vaniljstång
  • ½ kanelstång eller ½-1 tsk malen kanel
  • En nypa riven muskotnöt
  • Eventuellt ½ dl rostade jordnötter eller mandlar
  • Instruktioner

    1. Blanda kakaopulver (eller den rivna chokladen), muscovadosockret, äggulan och en liten del av mjölken i en skål.
    2. Dela vaniljstången och lägg den tillsammans med en nypa riven muskot och kanelstången (eller kanelpulvret) i en kastrull med resten av mjölken och värm upp.
    3. Häll i chokladblandningen från skålen i kastrullen och ta bort den från spisen och rör om omsorgsfullt tills den tjocknar en aning.
    4. Krossa eventuellt lite rostade jordnötter eller mandel i en mortel för att hälla över koppen.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    1
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben