Spanjorerna gillar sin choklad tjock, så tjock att en tesked står upp av sig själv i koppen...
Ingredienser
50 g riven mörk choklad
½ liter gammaldags mjölk
2 msk muscovadosocker
1 tsk malen kanel
½ tsk vaniljextrakt
1 ägg
1 nypa salt
Instruktioner
Smält chokladen i en kastrull med varm mjölk och vispa följsamt. Tillsätt sedan sockret och en nypa salt, sedan kanelen och vaniljextraktet, vilket inte är att förväxla med vanillinsocker.
Vispa ägget i botten av en kanna eller tillbringare och häll över chokladen. Vispa upp ett skum och servera omedelbart.
Ofta använder man majsmjöl som förtjockningsmedel, men ibland ägg, vilket då nästan förvandlar den till chokladmousse.
Till denna tjocka chokladdryck brukar man i Spanien äta varma churros.
Gjorde den, älskade den, sparade den.
Det blev tyvärr inte alls gott. :( Jag vet inte om det beror på vilken choklad man tog eller inte, men det blev väldigt konstig smak.