Varm choklad från Spanien

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

Spanjorerna gillar sin choklad tjock, så tjock att en tesked står upp av sig själv i koppen...

Ingredienser

  • 50 g riven mörk choklad
  • ½ liter gammaldags mjölk
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i en kastrull med varm mjölk och vispa följsamt. Tillsätt sedan sockret och en nypa salt, sedan kanelen och vaniljextraktet, vilket inte är att förväxla med vanillinsocker.
    2. Vispa ägget i botten av en kanna eller tillbringare och häll över chokladen. Vispa upp ett skum och servera omedelbart.
    3. Ofta använder man majsmjöl som förtjockningsmedel, men ibland ägg, vilket då nästan förvandlar den till chokladmousse.
    4. Till denna tjocka chokladdryck brukar man i Spanien äta varma churros.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    1
    9

    Kommentarer (2)

    Apfitthuvud 1 september 2008

    Gjorde den, älskade den, sparade den.

    Lunchdax 11 december 2009

    Det blev tyvärr inte alls gott. :( Jag vet inte om det beror på vilken choklad man tog eller inte, men det blev väldigt konstig smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben