Varm choklad och hallonbakelse med vaniljglass

Serverar: 8 portioner

Varmt och kallt är en bra kombination.

Ingredienser

  • 150 g Fazer Ögon 70% Premium Choklad
  • 150 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 3 st äggulor
  • 3 st hela ägg
  • 2 msk rom
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 pkt färska hallon
  • Vaniljglass
  • Muffinsformar i teflon
  • Smör till smörjning
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält Fazer Ögon 70% Premium Choklad och smör i vattenbad. Blanda socker, ägg och rom och rör ner det i chokladsmeten. Sikta mjölet och vänd ner det i smeten. Smörj formarna med smält smör. Skeda upp smeten i formarna och tryck i tre färska hallon i varje form. Gräddas i 175 grader ca 7-10 minuter i varmluftsugn. De skall vara flytande (ogräddade) i mitten. Man ser att de är klara när kanterna börjat bli torra och mitten ser smetig ut. Servera chokladbakelsen med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben