Varm Mexikansk Smörgåstårta

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

En "taco-variant" till den vanliga varma smörgåstårtan. Mycket uppskattad på bjudbordet, får skriva ut receptet o skicka med varenda gång =)

Ingredienser

  • 1 paket Hönökaka (3 bitar går åt)
  • ca 500g blandfärs
  • 1 röd lök
  • 2 msk chilisås
  • 1 påse tacokrydda
  • 1½dl majs
  • 200g mjukost
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 burk (2dl) creme fraiche
  • 1 burk (2dl) creme fraiche (chili-paprika smak)
  • pressad vitlök efter behov
  • riven ost
  • nacho chips
  • Instruktioner

    1. Köttfärsröra Bryn blandfärsen ihop med den röda löken. Tillsätt 2 msk chilisås och 1 påse tacokrydda. Häll även i majsen. Fyllning 1 100g mjukost blandas med 1 dl creme fraiche (gärna med lite krossad vitlök i om man tycker om det) samt 1 röd hackad paprika. Breds ut på första lagret. Hälften av köttfärsröran kommer ovanpå. Fyllning 2 1 burk creme fraiche (den med chili-paprika smak) blandad med 2 dl riven ost
    2. Översta lagret 100g mjukost blandad med 1 dl creme fraiche + 1 hackad orange paprika breds ut,även lite på kanterna. Resten av köttfärsröran oxå. Nachochipsen läggs runt och på tårtan. Riven ost ovanpå
    3. in i ugnen 225C i ca 15-20-min

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben