Varm paprika chili & bearnaisesås mix blåbland

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Pulver såserna är avsedda att serveras kalla med creme fraiche eller gräddfil och innehåller men det går utmärkt att gör en egen kombo på puttrad varm variant med lite tillsatta innehåll och grönsaker och det blev riktigt bra, snabbt och enkelt. Man får själv reda av såsen med maizena pga av att såsen tjocknar inte annars

Ingredienser

  • 30 g bearnaise sås (kalla såser från blåband)
  • 30 g paprika & chili kall sås (blå band)
  • 1 msk pizzakrydda
  • 1 krm grillkrydda
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • ca 5 dl mjölk
  • en stor gullök
  • maizena
  • Tillbehör vid sidan =
  • ca 200 g körsbärstomater
  • sweet chili sås
  • lingon sylt
  • Instruktioner

    1. Hacka och bryn löken lätt i lite olja. Ta en av tre påsar av vardera pulversås ner i en kastrull och lägg i alla varor i förutom mjölk, lök, tomater och sweet chili sås
    2. Sjud upp såsen med kryddorna och grädden, smöret medans du vispar. Nu häller du på mjölk och smakar av för varje dl till rätt sälta, styrka under puttring tills du är nöjd med smaken. När du är nöjd med smaken reder du av med maizena sen häller du i löken i såsen, klart
    3. Skiva körsbärstomaterna att blanda i såsen eller lägga på tallriken och blanda i såsen. Om ni gillar lite sötma kan ni spetsa såsen med lite lingonsylt eller lite hetare sweet chili sås eller direkt på tallriken som tillbehör. Eller lite mosade russin i , gele eller honung i som sötma etc.
    4. Servera såsen till vad som helst grillat, stekt kött som tex kotletter eller kyckling med ris, pasta eller potatis eller ät såsen med pasta som den är utan kött eller fisk. Gillar man inte lök så kan man skippa den

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben