Varm smörgåstårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Krämig och god smörgåstårta.

Ingredienser

  • 2 pkt hönökaka eller juliakaka
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 10 st tunna skinkskivor
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 dl ketchup
  • 200 g brieost
  • 250 g riven ost
  • ½ purjolök
  • 10 körsbärstomater alt. 2 vanliga tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C
    2. Lägg två bröd på plåt (gärna med bakplåtspapper under, blir väldigt kletigt annars). Lägg på skinkskivorna. Skär brieosten i tunna skivor och lägg ovanpå.
    3. Blanda ihop ketchup och crème fraiche med salt och peppar. Lägg åter igen två bröd ovanpå skinkan/osten. Bred ut lite av créme fraicheröran och tillsätt riven ost över.
    4. Hacka purjolöken i ringar som sedan steks mjuka i lite smör. Stek baconet knaprigt i samma panna. Låt rinna av på hushållspapper.
    5. Dags för nästa smörgåslager. Bred på resterande av crème fraichen, lägg på purjolök och klipp baconet i mindre bitar över.
    6. På med de sista bröden strö över riven ost och toppa med skivad tomat och oregano.
    7. In i ugnen 20-25 min tills allt blivit varm och osten smält ovanpå. Ha lite koll, det kan behövas lite aluminiumfolie över så att toppen inte bränns.
    8. Servera med sallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben