Lägg två bröd på plåt (gärna med bakplåtspapper under, blir väldigt kletigt annars).
Lägg på skinkskivorna.
Skär brieosten i tunna skivor och lägg ovanpå.
Blanda ihop ketchup och crème fraiche med salt och peppar.
Lägg åter igen två bröd ovanpå skinkan/osten. Bred ut lite av créme fraicheröran och tillsätt riven ost över.
Hacka purjolöken i ringar som sedan steks mjuka i lite smör.
Stek baconet knaprigt i samma panna. Låt rinna av på hushållspapper.
Dags för nästa smörgåslager.
Bred på resterande av crème fraichen, lägg på purjolök och klipp baconet i mindre bitar över.
På med de sista bröden strö över riven ost och toppa med skivad tomat och oregano.
In i ugnen 20-25 min tills allt blivit varm och osten smält ovanpå. Ha lite koll, det kan behövas lite aluminiumfolie över så att toppen inte bränns.