Varm smörgåstårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 45 minuter

Istället för vanlig smörgåstårta

Ingredienser

  • 300 gr skinka
  • 1 purjolök
  • 1 burk champinjoner
  • 1 knippe dill
  • 3 dl grädde
  • 6-7 hårdkokta ägg
  • Majonnäs (efter behag)
  • Ost
  • 3-4 tomater
  • 75 gr smör el. marg
  • 4 msk vetemjöl
  • Mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka äggen. Börja med att göra stuvningen på smör, mjöl, mjölk och kryddorna. Lägg i den klippta skinkan, skiva purjolöken, champinjonerna och dillen. Hacka äggen, vispa grädden rätt hårt, blanda i majonnäsen efter smak. Blanda i äggenoch smaka av med salt & peppar.
    2. Till denna smörgåstårta kan man med fördel använda långfranska, typ Pågens Rasker.
    3. Lägg, på en plåt, ut brödet och bred på stuvningen på 1:a och 3.e lagret. På 2: lagret bres äggröran. Avlsuta med att lägga ytterligare ett 4:e lager med bröd där läggs hyvlad ost och överst lägg skivade tomater.
    4. Gratinera, i ugnens nedre del, till den blir genomvarm på 175 grader. Serveras med en god sallad

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    B-M44@HOTMAIL.COM 30 december 2010

    DET HÄR VAREN MYCKET BRA SMÖRGÅSTÅRTA FÖR MEJ OCH MIN MAN.TACK FÖR DET RECEPTET...MVH.BITTAN.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben