Varm smörgåstårta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lättgjord och myckert god.

Ingredienser

  • 1 Formfranska
  • 1. LAGRET
  • 1 lök
  • ½ paprika röd
  • 4 tomater
  • 1 msk. grädde
  • 2. LAGRET
  • 5 msk. smör
  • 2. msk. finhackad persilja
  • 3. LAGRET
  • 6. msk. rökt kaviar
  • 1, liten purjolök
  • 3. hårdkokta ägg
  • 4. msk. majonäs
  • lite grädde
  • Instruktioner

    1. Lager 1: Hacka o bryn lök, paprika, o tomater, späd med grädde. Låt puttra ca 5 minuter. låt kallna.
    2. Lager 2: Röres ihop och bredes på.
    3. Lager 3: Ägg o purjolök hackas, blandas med majonäs o kaviar o grädde. 3/4 lägges på tredje lagret Vispa 2 äggvitor hårt och blanda i resten. Bredes ut ovanpå tårtan innan den sätts i ugnen.
    4. Gratinera ca. 10-15 min. 225graders ugn.
    5. Garnera med räkor o persilja eller vad man har.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    SaLeia 6 juli 2008

    Toppengod smörgåstårta. Lätt att förbereda!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben