Varm smörgåstårta

Serverar: 6 portioner

Gott att bjuda på en fredagskväll.

Ingredienser

  • 3 hg rökt skinka (en bit, inte skivad)
  • 1 burk creme fraiche, 5 dl
  • 4 tomater
  • 1 purjolök
  • 4 äggvitor
  • Salladskrydda
  • Skivad formfranska
  • Instruktioner

    Skär skinkan och tomaterna i små tärningar. Skär purjolöken i smala strimlor. Tomaterna, skinkan och purjolöken röres ihop med creme fraichen, ha i salladskrydda efter behag. Franskskivorna lägges på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred creme fraichblandningen ovanpå, lägg ett nytt lager franskskivor. Vispa äggvitorna (utan socker) bred äggvite-smeten på det översta lagret med franskskivor. Grädda mitt i ugnen, 10-15 min i 200 graders ugnsvärme

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben