Varm smörgåstårta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Bra fredagsmat

Ingredienser

  • 2 paket bacon
  • 1 burk champinjoner (eller färska)
  • 1 purjolök
  • 1 burk lätt creme fraiche
  • 6 skivor hönökaka eller liknande
  • Tomater
  • Ost
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Tärna bacon. Fräs i en stekpanna o låt det rinna av på papper. Skär purjolöken och fräs detta tillsammans med svamp. Blanda detta med bacon. Bred på ett lager creme fraiche på varje brödlager .
    2. Varva bröd och ”röra” i en ugnssäker form. Överst läggs skivade tomater. Avsluta med skivad ost.
    3. Gratinera i 225-250 grader i ca. 10 minuter. Servera gärna med sallad

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    bodilla 1 september 2008

    Det var jättegott men vi tog stora hönökakor och då blev proportionerna lite fel. Det behövs nog mer cremefraiche då, ja mer av allt. Skulle det varit hönökaka typ mindre kanske?Fast då blir det väl svårt förresten.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben