Varm smörgåstårta

Mums =)

Ingredienser

  • 36 skivor färdigskivat frankbröd
  • 4 lökar
  • 1,5 dl grädde
  • 4-5 tomater
  • salt
  • 50 gr smält margarin
  • 400 gr mjukost ( räkor )
  • 1 burk tonfisk, krabba eller räkor
  • Klippt dill
  • 5 kokade och hackade ägg
  • 1 purjolök
  • majonäs
  • 3 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Klä en långpanna med bakplåtspapper Lägg i frankbröd i ett lager 3* 4
    2. Fyllning 1: Strimla lökarna, bryn dom hacka tomaterna och blanda med löken Häll grädde över lök och tomater och låt det koka ihop, salta Lägg fyllningen på det första lagret av franskbrödskivor Täck med et nytt lager bröd
    3. Fyllning 2: Margarin, mjukost, burken med antingen tonfisk, krabba eller räkor och klippt dill. Allt detta blandas i en kastrull ( ska ej koka ) Lägg på franskbröden Täck med nytt lager bröd
    4. Fyllning 3: Äggen och och hackad purjolök blandas ihop Blanda i så mycket majonäs att blandningen knappt hänger ihop. Denna fyllning ska liga överst
    5. Så här långt kan man förbereda. Strax innan servering vispas 3 äggvitor till hårt skum och bredes över fyllning 3 Grädda 10 minuter 1 250 grader

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben