Varm smörgåstårta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Den här prövade jag i fredags. Den var jättegod

Ingredienser

  • 6 skivor landgångsbröd
  • Fyllning 1
  • 4 kokta ägg
  • ½ dl turkisk yoghurt
  • 1 msk majonnäs
  • 35 g färsk spenat ( ½ påse +lite till garnering )
  • ½ tsk salt
  • Peppar
  • Fyllning 2
  • 1 pkt, 140 g tärnat bacon
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 msk margarin
  • 1 purjolök
  • ½ msk vetemjöl
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 80 g färskost med vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Smör - margarin
  • Ketchup
  • 2-2½ dl riven ost
  • 200 g cocktailtomater
  • Färska spenatblad eller annat grönt
  • Instruktioner

    1. Fyllning 1: Hacka äggen och blanda med yoghurt och majonnäs. Hacka spenaten grovt och tillsätt den. Salta och peppra.
    2. Lägg 2 skivor bröd på bakpapper på en plåt. Bred på fyllning 1. Täck med 2 skivor bröd.
    3. Fyllning 2: Bryn bacon. Låt rinna av på papper. Skiva svampen och bryn den i margarinet. Strimla purjolöken och tillsätt mot slutet. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädden och osten. Låt sjuda under omrörning.
    4. Tillsätt bacon och salta och peppra. Bred fyllningen på brödskivorna.
    5. Garnering: Bred smör och ett lager ketchup på de två återstående brödskivorna. Lägg dom ovanpå fyllningen. Strö över det mesta av den rivna osten Dela tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över resten av osten.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen 200° - 225° i ca 20 min.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben