Varm smörgåstårta i långpanna

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Fick denna underbart goda smörgåstårta på kalas i helgen. Snabb, enkel och verkligen supergod.

Ingredienser

  • 18 st skivor vitt sandwichbröd
  • 1 burk majonnäs, 450 g
  • 3 dl gräddfil
  • 4-5 stora gula lökar
  • Smör
  • Olja
  • 1 burk röd paprikasallad, 340 g
  • 2-3 burkar salladskrabba á 200 g
  • 2 krukor dill
  • Instruktioner

    1. Skiva löken tunt, stek på svag värme tills den blir gyllenbrun. Låt kallna.
    2. Kantskär brödet och smörj en långpanna med lite olja och täck pannan helt med brödet. Rör ihop majonnäs och gräddfil, blanda i löken, avrunnen krabba och paprikasallad och sist finskuren dill 2-3 dl.
    3. Täck brödet med blandningen och gratinera i 225 grader ca 20-25 minuter.
    4. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (2)

    jalapeno82 2 augusti 2010

    Gjorde du ett lager eller flera lager med bröd? Min långpanna rymmer inte 18 bitar om man inte gör två lager... Tack på förhand /Linda

    Roskerstin 3 augusti 2010

    Hej, jag har ännu inte gjort den själv, men min väninna hade endast ett lager med bröd. Man får trixa till och skära bitarna så att de passar som ett lager och hon hade en 'vanlig' långpanna som tillhör ugnen om man säger så. Och brödskivorna kan ju vara i olika storlekar beroende på vilket fabrikat man köper. Men det det ska alltså vara endast ett lager bröd.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben