varm smörgåstårta ifrån norr

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Väldigt god smörgåstårta! annorlunda, men god! rekommenderas varmt!

Ingredienser

  • 3 st polarkakor (halvcirklar)
  • Fyllning
  • 240 g renskav
  • ½ purjolök
  • 1 msk smör
  • 200 g skivad kantareller eller champinjoner
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 150 g bredbar kantarellost
  • 1 dl riven ost
  • Garnering
  • 100 g bredbar mildost
  • ½ aubergine, tunt skivad
  • 1 squash, tunt skivad
  • 150 g ostronskivling
  • 1 dl riven ost
  • ½ dl lingon
  • Lite färsk timjan
  • Instruktioner

    Tina köttet. Strimla purjolöken. Fräs svampen tills all vätska är borta. Lägg i renskav och purjolök och stek i några minuter. Tag av från värmen Tillsätt grädde och kantarellost. Krydda. Låt det svalna Placera en brödkaka på en plåt med bakplåtspapper och lägg på hälften av fyllningen och hälften av den rivna osten. Lägg på en till brödkaka och resten av fyllningen och osten. Lägg på den sista brödkakan. Bred ost på och runt tårtan. Lägg på aubergine och squash ytterst och ostronskivling i mitten. Strö över osten, grädda 15-20 min på 200 grader. Dekorera med timjan o lingon.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    cittaprazama 13 mars 2009

    Låter jättemumsigt....måste prova vid rätt tillfälle =D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben