Varm smörgåstårta med champinjon och bacon

Serverar: 6-8 portioner

God varm smörgåstårta ett toppenalternativ till ex.pizza.

Ingredienser

  • 3 stora polarkakor
  • Margarin, att steka i
  • Fyllning
  • 2 pkt bacon
  • 400 g färska champinjoner
  • 4 dl créme fraiche
  • 1 purjolök
  • 1 stor grön paprika
  • 1 knippa dill
  • Garnering
  • 4-6 tomater
  • 4-5 dl riven ost ( lagrad prästost eller västerbotten )
  • 1-2 tsk oregano
  • Instruktioner

    1. Strimla baconet och knaperstek det.Häll av fettet.
    2. Skiva eller klyfta champinjonerna och fräs dem.Lägg i bacon och créme fraiche.Låt koka i 10 minuter. Tillsätt strimlad purjolök,tärnad paprika och hackad dill.Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg en polarkaka på ett ugnssäkert fat. Bred över hälften av fyllningen.Lägg på nästa kaka och resten av fyllningen.Täck med tredje polarkakan.
    4. Strö över hälften av osten.Lägg på skivade tomater och krydda med oregano.Lägg på resten av osten.Gratinera i 225 grader i ca 12 minuter eller tills osten fått fin färg.
    5. Garnera med kryddgrönt och servera!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben