Varm smörgåstårta med crabfish

Serverar: 12 portioner

Mycket omtyckt och god tårta som omväxling till vanlig smörgåstårta

Ingredienser

  • 12 landgångsbröd eller motsvarande formfranska
  • 250 gr rökt skinka el kassler
  • 1 liten purjolök
  • 3 dl mjölk
  • 2-3 msk mjöl till redning
  • 5 kokta ägg
  • 2 pkt crabfish
  • 2 dl creme fraiche
  • 1-2 dl lättmajonnäs
  • 1 pkt frusen dill
  • riven ost
  • tomater
  • Instruktioner

    Hacka skinka och purjo,gör en sås på mjölk o mjöl, lite tjockare än vanlig sås men inte stuvning. Häll i skinka o purjo i såsen. Lägg ett lager bröd på en smord plåt, lägg på all sås.Lägg på ett lager bröd.Blanda hackade kokta ägg,med hackad crabfish och blanda ner det i creme fraiche och majonnäs,tillsätt dill. Bred ut allt detta på lager 2. Lägg på sista lagret med bröd. Lägg tätt med skivade tomater och strö över rikligt med riven ost. Grädda ca 20 minuter i 200 grader

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (2)

    Queen_Mab 14 januari 2009

    Kan garantera att detta är en hit, det är som en mycket lyxig varm macka. Gott som bara den.

    gunilla65 19 augusti 2009

    Gjorde bara lager 2 som jag lade emellan och ovanpå hönökaka i rundel. Direkt på det lade jag tomat och ost. Det blev en enklare variant men väldigt god den också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben