Varm smörgåstårta med hönökaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

En varm tårta som jag verkligen kan rekomendera

Ingredienser

  • 4 halvmånar hönökaka
  • 4 tomater
  • 2 paprikor gul och röd
  • 1 dl grädde
  • 1 pkt persiljesmör
  • 5 ägg ( 3 som ska kokas och två som vi endast använder ägg vitan av)
  • 6 msk kaviar
  • 1 purjolök
  • 16 msk majonnäs
  • ½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också)
  • Instruktioner

    1. Smörgåstårtan görs i fyra lager.
    2. Lager nr 1: Hacka löken, tomaterna och paprikan och bryn detta. Häll över grädden och låt röran koka en stund, grädden ska kokas in i röran. Lägg nu denna röra på första hönökakan
    3. Lager nr 2: Bred persilje smöret på hålkakan
    4. Lager nr 3: Blanda ihop de 3 kokta äggen som hackas och 6 msk kaviar, 1 hackad purjolök och de skalade räkorna och 1/3 av majonnäs mixen (se lager nr 4) till en röra som läggs ut på hönökaka nr 3.
    5. Lager nr 4: Bred ut resten av majonnäs mixen på det fjärde lagret som man gör så här : vispa 2 äggvitor till hårt skum, blanda sen försiktigt ner 16 msk Majonnäs i den hårt vispade äggvitan.
    6. Sätt in hela tårtan i ugnen 10 minuter i 250 grader.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben