Varm smörgåstårta med kräftstjärtar

Serverar: 8-10 portioner

Varm smörgåstårta med kräftstjärtar

Ingredienser

  • 6 stora hönökakor
  • Fyllning 1
  • 1 röd paprika
  • Ca: 10 cm gurka
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 1 dl creme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning 2
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 ask kräftstjärtar i lag à 380 g
  • 3/4 dl spad från kräftstjärtarna
  • 3 msk majonnäs
  • 1 liten knippa dill
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 2 tomater
  • Ca: 2 dl riven ost
  • Några kräftstjärtar
  • Kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och hacka paprikan. Tärna gurkan. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna. Fräs allt i lite matfett tills det mjuknar. Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
    2. Smält matfettet till fyllning 2 och rör ner mjöl. Späd med mjölk och kräftspad. Låt det sjuda under omrörning några minuter. Låt stuvningen svalna.
    3. Ta undan några kräftstjärtar till garneringen. Grovhacka de andra. Hacka dillen. Rör ner majonnäsen i stuvningen. Tillsätt kräftor och dill. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg ihop två Hönökakor på bakpappersklädd plåt så att du får en rundel. Bred cirka hälften av fyllning 1 över dem. Täck med två nya Hönökakor och bred fyllning 2 över. Täck på nytt och bred resten av fyllning 1 över. Hit kan tårtan förberedas.
    5. Skär tomaterna i skivor och fördela dem runtom smörgåstårtan. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Garnera med några kräftstjärtar och kryddgrönt.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (3)

    lul 20 augusti 2008

    har inte testat än, men låter gott. gillar varma smörgåstårtor

    NotMyCupOfTea 26 mars 2012

    Gjorde denna fantastiska smörgåstårta igår 25/3 , blev en succé! Super god!:)

    leffe12 10 maj 2012

    Hur varm ska ugnen vara

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben