Varm smörgåstårta med kyckling

Gott en fredagskväll med en kopp te eller ett glas öl.

Ingredienser

  • 1 pk polarkaka eller hönökaka
  • ½ rensad grillad kyckling
  • 1 burk majs
  • Grillkrydda, efter tycke och smak
  • Curry, efter tycke och smak
  • Rostad lök, efter tycke och smak
  • 1 burk lätt créme fraiche
  • 100 g riven ost
  • Garnering
  • Några skivor ost
  • Tomat i skivor
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda kyckling, majs, rostad lök, den rivna osten och créme fraiche i en bunke, smaksätt med grillkrydda och curry.
    2. Lägg polarkakan, två halvmånar så det blir en rund kaka på en plåt, använd bakplåtspapper. Bred på hälften av fyllningen och lägg på nästa polarkaka, på med resten av fyllningen, lägg på sista polarkakan.
    3. Garnera sista kakan med skivad tomat och hyvla över några skivor ost. Gratinera i ugn på 200 grader i ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (3)

    farmoringer 9 januari 2009

    Det här var gott. Lite annorlunda. Man är så van med skinka i varma smörgåsar så det här var helt nytt. Jag hoppade över majsen. Jag chansade på att det var en stor burk crème fraiche det skulle vara. Men tyckte inte det räckte så det blev en liten burk också. Du har bara skrivit en burk. Inte storleken. Jag använde västerbottenost både i "geggan" och skivor.

    mia78 8 mars 2009

    Riktig god smörgåstårta jag hoppade över curryn o majsen! riktig gott att den rostade löken fortfarande var krispig när den hade varit i ugnen! fyllningen kommer jag öven att ha i baguetter vid utflykter! tack för att jättegott recept!

    Nourah 11 april 2009

    Denhär var mycket god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben