Varm smörgåstårta med tunnbröd

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 1 timme

Jättegott.

Ingredienser

  • 4 skivor mjukt tunnbröd
  • Mjukt smör
  • 300-400 gram rökt skinka eller kassler
  • 1 liten burk skivade champinjoner eller 200 g färska
  • 1 liten purjolök
  • 6-8 dl riven lagrad ost, prästost eller västerbotten
  • Svartpeppar
  • Dragon
  • 4-6 tomater
  • Instruktioner

    1. Bred på smör på tunnbrödet. Skär skinkan eller kasslern i små tärningar och lägg hälften på den förta tunnbrödsplattan.
    2. Fortsätt med att lägga 2 dl riven ost. Strö peppar och dragon på varje lager. Lägg över nästa tunnbröd och därpå de väl avrunna eller skivade nystekta och kryddade färska champinjonerna och 2 dl ost.
    3. På nästa omgång resten av skinkan och 2 dl ost. På det översta lagret lägger du de skivade tomaterna kryddade med salt, peppar, dragon och resten av osten
    4. Gratinera tårtan i 225 graders ugnsvärme i 15-20 minuter
    5. Servera med en grönsallad.
    6. . 5.Servera med grönsallad

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben