Vegansk kladdkaka

Kladdig och åter kladdig är denna goda veganska kladdkaka!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1½ dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g hackad mörk choklad
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 dl sojadryck eller havredryck
  • Kokosflingor eller ströbröd till formen
  • Mjölkfritt margarin till formen
  • Tillbehör
  • Florsocker
  • Soja-/havregrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en form och strö över kokosflingor eller ströbröd, fördela jämnt över formens botten och kanter.
    3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Hacka chokladen och blanda med de torra ingredienserna. Smält margarinet, blanda med sirapen och soja-/havredrycken. Häll över vätskan i bunken med de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.
    4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. När kakan är klar i ugnen, låt den svalna och pudra sedan över florsocker.
    5. Servera kakan gärna med en klick soja-/havregrädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben