Vegetarisk baconpannkaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Väldigt god pannkaka som går lätt och snabbt att göra.

Ingredienser

  • 240 g Hälsans à la bacon
  • 10-15 g smör
  • 4 ägg
  • 1½-2 tsk salt
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader beroende på ugn, själv använder jag 200 grader.
    2. Dela smöret i bitar i en långpanna och lägg även i baconet, låt detta stekas i ugnen medan du blandar smeten.
    3. Vispa äggen med salt, vispa ner 4 dl mjölk och vispa sedan ner allt mjöl.
    4. När smeten är slät blandas resterande 4 dl mjölk ner. Ta ut baconet från ugnen och häll smeten försiktigt över. Grädda nu pannkakan ca 20-30 minuter.
    5. Ät gärna med en god lingonsylt till. Jag använder Önos lågkalorisylt, då denna inte är så söt i smaken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben