Vegetarisk chiligryta

Serverar: 4 portioner

Recept från kokboken Du blir vad du äter.

Ingredienser

  • 2 brukar röda kidneybönor
  • 260 g majskorn
  • 2 brukar krossade tomater
  • 1 gul lök, skalad och i stora bitar
  • 2 zucchinier, ansade och tärnade
  • 100 g frysta bondbönor
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 msk tamarisås
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • 1 bifftomat, grovt hackad
  • 1 salladslök, ansad och hackad
  • 1 näve böngroddar
  • 4 portioner råris
  • Instruktioner

    Koka råriset enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 180 grader. Skölj kidneybönorna och majsen och låt dem rinna av. Blanda ihop alla ingredienser utom salladslöken och böngroddarna i en stor skål. Lägg över i en gratängform och tillaga i ugn 35-40 minuter. Ta ut ur ugnen och servera garnerad med böngroddarna och salladslöken. Servera råris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetariska recept
    Vegetarisk mat är verkligen gott. Här får ni ett par recept från vå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben