Vegetarisk dillgryta med quornbitar.

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod gryta som passar till både ris och potatis. Man kan också använda kyckling istället för quorn om man vill. Påminner om gamla tiders dillkött fast enklare.

Ingredienser

  • 300 g quornbitar
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl matgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Pressad citron
  • Ris eller potatis
  • Instruktioner

    Vispa ihop vatten,potatismjöl,buljong och grädde i en kastrull. Låt sjuda under omrörning i 5 min. Tillsätt dill. Smaka av med salt,peppar och citron (kan uteslutas). Lägg i frysta quorn bitar eller kyckling tärningar och sjud ytterligare 5 minuter. Servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben