Vegetarisk grönsakslasagne

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket god rätt om man inte vill har kött varje dag.

Ingredienser

  • 500 g sommer- eller herrgårdsgrönsaker
  • 2½ dl saltad vatten (½ tsk salt)
  • 4 lasagneplattar
  • 2 msk mjöl
  • 50 g margarin
  • 3 msk grädde eller mjölk
  • 150 g riven goudaost
  • Salt
  • Grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    1. Koka grönsakerna i saltad vatten inte för mjukt. Häll av och spara grönsaksvatten.
    2. Smält margarin i en kastrull och tillsätt mjölet. Tillsätt lite av grönsakvatten och rör tills det är slätt, tillsätt mer vatten och grädde tills du har en lagom sås. Smak av med salt och grönsaksbuljong. Lägg i grönsakerna och rör om.
    3. Ta 2 formar för lasagne och lägg i lite av grönsaksröran. Lägg på en lasagneplatta. Fyll på med grönsaksröran. Lägg på andra lasagneplattan och grönsaksröra. Strö över rivet ost. Gör samma i den andra formen.
    4. Grädda nedre i ugnen 30 min 200°. Tar ut låt svalna lite och nytt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben