vegetarisk grynkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

korvkaka, leverkaka men denna är vegetarisk

Ingredienser

  • 3 dl matkorn
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 5 dl soja mjölk
  • 1 dl russin
  • 2 st gula lökar
  • 2 msk sirap
  • 3 tsk salt
  • ½ tsk nymalen vitpeppar
  • ½ tsk nymalen kryddpeppar
  • 1 tsk smulad mejram
  • Instruktioner

    Koka grynen i vatten i 15 minuter, häll i sojamjölken och koka sakta i ytterligare 30 min eller tills grynen är mjuka. Skala och hacka löken, fräs den mjuk i lite olja, Blanda korngrynsgröten med löken och russine, smaka av med sirap o kryddor. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugen i 30 min eller tills kakan fårr fin färg serverta med lingonsylt och en god sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben