Vegetarisk Jambalaya

Serverar: 4 portioner

Smarrig!

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ dl finstrimlad purjolök
  • 1½ dl skivad svamp
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 msk olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk curry
  • 1 msk mild senap
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 2 bananer
  • Instruktioner

    Koka riset med gurkmeja. Hacka löken, vitlöken, paprikorna och äpplena. Fräs dem tillsammans med purjolöken och svampen i oljan. Tillsätt tomatpuré, buljong, mjöl och kryddor. Låt alltsammans koka några minuter. Blanda i senap och grädde. Fördela riset i en form och slå "stuvningen" över. Dekorera med halverade stekta bananer.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fhh00lha 18 januari 2011

    Min sambo tyckte den var okej medans jag tyckte den var kanongod och mättande. Den var dessutom ännu godare dagen efter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben