Vegetarisk kornotto

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Matkornet kan bytas ut mot matvete, förläng då gärna koktiden något. Gott vegetariskt recept som kan serveras med räkor om man äter sådana.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 msk matfett
  • 3 dl matkorn
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl gröna ärter
  • 200 g mozzarella/ 1 dl riven ost
  • 2 krm salt
  • 2 tsk curry
  • ½ tsk vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär moroten till småpengar.
    2. Värm matfettet i en kastrull. Fräs lök, vitlök och morot cirka 3 minuter.
    3. Lägg i matkornen, låt de fräsa och bli blanka under omrörning.
    4. Häll i vattnet och smula i buljongtärningarna.
    5. Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter, rör om då och då.
    6. Blanda ner ärterna och koka ytterligare 2 minuter.
    7. Blanda ner hackad mozzarella eller 1 dl riven ost. Ha i kryddorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben