Vegetarisk lasange

Tid: 1 timme 30 minuter

Blir cirka en långpanna supergod vegetarisk lasange som brukar gå hem hos de flesta!

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater
  • Ca 500 g keso
  • Ca 400 g hackad spenat
  • Lasangeplattor (funkar även med fullkorn)
  • Muskotnöt
  • En lite starkare ost att riva
  • Oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader - helvärme. Hacka löken och vitlöken och fräs den i lite smör i en kastrull. Häll på de krossade tomaterna då löken fått lite färg. Salta och peppra, smaka av och låt puttra ihop. Tina spenaten i micron. Blanda spenaten och keson i en skål, krydda med muskot, salt och peppar. Smöra en form. Bred ut en lager av spenat/keso röran i botten av formen. Täck över med lasangeplattor. Täck därefter med ett lager tomatsås. Varva men avsluta med tomatsås! Grädda i mitten av ugnen först ca 25 minuter. Tag ut plåten och strö över den rivna osten, krydda med stött oregano. Grädda i ytterligare 10-15 minuter tills osten fått en fin gyllenbrun färg. Stick i lasangen för att kontrollera att plattorna är mjuka (tar lite längre tid med fullkorn.)
    2. Supergott, enkelt och nyttigt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben