Vegetarisk linscurry

Serverar: 4 portioner

En krämig linssgryta som kan serveras med ris. Linserna ska inte sköljas, de står för sältan i receptet. 470 kalorier per portion 16 g fett 22 g protein 59 g kolhydrater

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1-2 röda chili
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 msk curry
  • 1 dl vatten
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 burkar kokta linser, eller hemkokta linser, ca 800g
  • 80 g babyspenat
  • 2-3 krm curry till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och lök. Tärna potatisen och hacka löken. Dela, kärna ur och skär chilin i små bitar. Fräs potatis och lök o oljan 1-2 minuter. Blanda i vatten och yoghurt, sjud ca 10 minuter tills potatisen mjuknat.
    2. Blanda i avrunna linser och vänd ner spenat. Späd med lite mera vatten om det behövs och låt allt bli genomvarmt. Garnera med lite curry inför servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben