En krämig linssgryta som kan serveras med ris.
Linserna ska inte sköljas, de står för sältan i receptet.
470 kalorier per portion
16 g fett
22 g protein
59 g kolhydrater
Ingredienser
4 potatisar
1 gul lök
1-2 röda chili
2 msk olivolja
1-2 msk curry
1 dl vatten
2 dl matyoghurt
2 burkar kokta linser, eller hemkokta linser, ca 800g
80 g babyspenat
2-3 krm curry till garnering
Instruktioner
Skala potatis och lök. Tärna potatisen och hacka löken. Dela, kärna ur och skär chilin i små bitar. Fräs potatis och lök o oljan 1-2 minuter.
Blanda i vatten och yoghurt, sjud ca 10 minuter tills potatisen mjuknat.
Blanda i avrunna linser och vänd ner spenat. Späd med lite mera vatten om det behövs och låt allt bli genomvarmt.
Garnera med lite curry inför servering.