Vegetarisk majspannkaka

Serverar: 4 portioner

Knapriga och smakrika pannkakor med en kryddig grönsaksblandning.

Ingredienser

  • 2½ dl majsmjöl, fint (inte polenta)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3½ dl mjölk
  • 3 ägg
  • 500 g färsk spenat
  • 3 msk mandelspån
  • 4-5 vårlökar
  • 2 tsk rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 4 tomater
  • 250 g mozzarellaost
  • 4 tsk flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Blanda de båda mjölsorterna med 1 tsk salt, mjölk och ägg. Vispa samman. Låt degen svälla i ca 15 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och rensa spenaten fri från grova trådar. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Förväll spenaten i 1 minut. Skölj hastigt under kallt vatten och låt droppa av i en sil. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den är gyllengul. Ställ åt sidan. Skölj, ansa och skär vårlöken och även det gröna på löken i tunna ringar.
    3. Hetta upp hälften av oljan i en panna. Fräs vårlöken glansig. Blanda ner spenat, salt, svartpeppar, mandel och citronsaft.
    4. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Skär mozzarellan i tunna skivor, använd äggskivaren.
    5. Grädda 8 pannkakor i en fettsnål panna. Beräkna ½ tsk matfett till varje pannkaka vid gräddningen. När pannkakorna är färdiggräddade så läggs de på två bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Sedan är det bara att förbereda för de övriga ingredienserna.
    6. Lägg först på spenatröran. Sedan fördelar du tomat och mozzarella jämnt över pannkakorna. Baka i ugnen på 225 grader i ca 6-9 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben