Vegetarisk nötfärs

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Fantastiskt god vegetarisk rätt!

Ingredienser

  • Färs
  • 250 g cashewnötter
  • 100 g fullkornsbrödsmulor
  • 1 medelstor lök
  • 25 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 vispade ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • rivet skal av 1 citron
  • ½ tsk finhackad färsk mejram (eller 2 kryddmått torkad)
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Fyllning
  • 1 lök
  • 25 g smör
  • 2 röda paprikor
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 2-3 dl grovriven ost
  • 1 vispat ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 º. Blanda malda cashewnötter med fullkornsbrödsmulor i en skål. Finhacka och fräs löken i smöret tills den är mjuk och guldbrun. Skala och finhacka vitlöken. Låt vitlöken fräsa med ett par minuter utan att den får färg. Häll den frästa löken i nötblandningen. Vispa äggen med mjölk, citronskal, mejram, salt och peppar. Häll det i nötblandningen.
    2. Till fyllningen fräser du finhackad lök i smör tillsammans med den strimlade, röda paprikan. De skall bara bli mjuka. Krydda rikligt med svartpeppar och lite salt. Ta nu av kastrullen, lägg i osten och tillräckligt med vispat ägg för att binda ihop fyllningen.
    3. Lägg smord aluminiumfolie i en avlång form som rymmer 1 ½ liter. Lägg halva mängden färs i botten. Bred ut fyllningen ovanpå och lägg sedan på resten av färsen.
    4. Nötfärslimpan gräddas i ugnen 30-40 minuter tills den är fast. Serveras varm med béarnaisesås och broccoli (eller blomkål).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben